De Kracht(en)

…achter Dorpskracht

Stralend op een podium, fluitend op het sportveld, aandacht voor een maatje, koffieschenkend in het dorpscentrum, educatief in de natuur…Oegstgeest kan niet zonder vrijwilligers. Gezamenlijk vormen zij de kracht van Oegstgeest. Samen sta je sterk(er). Door het samenbrengen van vraag en aanbod maakt Oegstgeest optimaal gebruik van haar eigen kracht. Bestaan er vrijwilligers die zich hiervoor inzetten? Jazeker!

Vrijwilligers Ivonne Janka en Menno Nieuwenburg hebben zich opgeworpen als dé ambassadeurs voor vrijwillige inzet in hun dorp. Onder de naam Dorpskracht, bij vele inwoners al bekend, bieden zij een digitaal platform waar vraag en aanbod samenkomen (zie Vacatures).

“Het geeft een goed gevoel om iets voor een ander te doen. Voor mijzelf staat het plezier centraal en het uitbreiden van sociale contacten.” aldus Ivonne. “Het is mooi dat wij op deze manier een actieve bijdrage leveren om het vrijwilligerswerk in Oegstgeest te stimuleren.”
Menno werkt net als Ivonne bij de Rabobank. “Ik heb een passie voor duurzame ontwikkeling en zet me graag in om de wereld een beetje leuker en mooier te maken. Heel cliché misschien maar als vader zijn mijn dochters toch wel mijn grootste drijfveren.” Menno ervaart het als zeer waardevol om naast zijn reguliere werk ook iets voor de lokale gemeenschap te kunnen doen. “Het leuke is dat je snel de personen en organisaties leert kennen.”

Ook Ivonne wordt blij van concrete resultaten. Ik ben er trots op dat mensen mij weten te vinden voor diverse initiatieven in Oegstgeest en ik vind het super dat er sinds vier jaar ruim honderd kinderen elk jaar met Pinksteren een geweldig huttenbouwweekend hebben waarbij ze heerlijk buiten spelen, nieuwe dingen leren en nieuwe vrienden maken. Ik draag graag mijn steentje bij en vind het leuk om betrokken te zijn bij sociale initiatieven. Zolang er begrip is voor het feit dat ik dit doe naast mijn betaalde baan, het zorgen voor mijn gezin et cetera, blijft het leuk.”
Voor Menno is het herkenbaar. “Naast een fulltime baan, heb ik een gezin met jonge kinderen. Hierin een juiste balans vinden is soms ingewikkeld en geeft weleens wat druk. Ik heb dan ook geleerd om goed met mijn tijd en aandacht om te gaan.”


“Vrijwilligerswerk levert veel op; voor de ander en zeker ook voor jezelf! Vrijwilligerswerk verrijkt je leven!”

Dorpskracht werkt samen met i-doe om gezamenlijk een compleet aanbod te bieden aan vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Lees hier meer over deze samenwerking 

  • © Copyright 2020
  • Dorpskracht |
  • Communicatie : Legit