Dorpskracht

en de samenwerking met de vrijwilligersmakelaar


Stralend op een podium, fluitend op het sportveld, aandacht voor een maatje, koffie schenkend in het dorpscentrum, educatief in de natuur…Oegstgeest kan niet zonder vrijwilligers. Gezamenlijk vormen zij de kracht van Oegstgeest. Samen sta je sterk(er). Door het samenbrengen van vraag en aanbod maakt Oegstgeest optimaal gebruik van haar eigen kracht.

Bestaan er vrijwilligers die zich hiervoor inzetten? Jazeker!
Vrijwilligers Ivonne Janka, Menno Nieuwenburg en Rob Bergers hebben in 2014 Dorpskracht opgericht.Menno en Ivonne hebben zich de afgelopen jaren ingezet als dé ambassadeurs voor vrijwillige inzet in hun dorp. Dorpskracht stimuleert en ondersteunt de vrijwillige inzet in Oegstgeest. Dorpskracht, bij vele inwoners al bekend, biedt een gratis digitaal platform waar vraag en aanbod samenkomen.

“Het is leuk om je kennis en ervaring te gebruiken. Die kansen zijn er meer dan genoeg, want er zijn heel veel initiatieven en organisaties die blij zijn met je betrokkenheid. Het levert voor jezelf nieuwe en leuke contacten op en zoveel inwoners van Oegstgeest, jong en oud, zijn gebaat bij de inzet van anderen”.

Dorpskracht biedt adviesgesprekken, heeft een vacaturebank en organiseert deskundigheidsbevordering en scholing voor vrijwilligers. Iedereen kan gebruik maken van de vacaturebank. Organisaties kunnen hun vacature op de website plaatsen en je kunt direct reageren op voor jou passende mogelijkheden.

Ivonne is in combinatie met haar nieuwe rol als vrijwilligersmakelaar in Oegstgeest de drijvende kracht achter Dorpskracht.

“Wij hopen dat met dit Oegstgeester initiatief het vrijwilligerswerk met nog meer daadkracht en eensgezindheid zal worden uitgevoerd, voor en door Oegstgeestenaren”, aldus Ivonne. Ze wordt blij van concrete resultaten. “Ik ben er trots op dat mensen mij weten te vinden voor diverse initiatieven in Oegstgeest en ik vind het super dat er sinds 2016 ruim honderd kinderen elk jaar met Pinksteren een geweldig huttenbouwweekend, HUT’16, hebben waarbij ze heerlijk buiten spelen, nieuwe dingen leren en nieuwe vrienden maken. Ik draag graag mijn steentje bij en vind het leuk om betrokken te zijn bij sociale initiatieven.”

“Vrijwilligerswerk levert veel op; voor de ander en zeker ook voor jezelf! Vrijwilligerswerk verrijkt je leven!”