Informatie

Dorpskracht.nl is mogelijk gemaakt door Radius Welzijn Oegstgeest

Een platform waar vrijwillige inzet, vraag & aanbod bij elkaar komen.

Je kunt je op vele manieren vrijwillig inzetten. In de vacaturebank kan je zoeken naar een passende vacature van een vrijwilligersorganisatie om bijvoorbeeld te helpen bij een vereniging of sportclub of je inzetten in de culturele sector.
Meld je hier aan als vrijwilliger om in contact te komen met vrijwilligersorganisaties. Kijk hier voor alle openstaande vacatures.
Via Burenhulp & Co kan je actief zijn in je eigen wijk en via Burenhulp & Co kan je je aanmelden als vrijwilliger voor een kwetsbare inwoner. Bekijk de opties op dorpskracht.nl en vind een activiteit die jou plezier geeft!
Wil je weten wat je in je eigen buurt kunt betekenen? Kijk dan op Burenhulp & Co. Bij Burenhulp & Co kan je hulp vragen of als vrijwilliger aan de slag. Je kan hiervoor contact opnemen met Adinda Heemskerk via telefoonnummer 071 707 42 00 of mailen naar a.heemskerk@radiuswelzijn.nl

Activiteiten

Dorpskracht & Co organiseert activiteiten die de deskundigheid rondom vrijwillige inzet bevorderen. Kijk hier voor het overzicht aan activiteiten en doe mee!

NVOO – Netwerk Vrijwillige Ondersteuning Oegstgeest

Ivonne coördineert in haar rol als vrijwilligersmakelaar het Netwerk voor Vrijwillige Ondersteuning Oegstgeest (NVOO) en versterkt hiermee de onderlinge verbinding van zorg- en welzijnsorganisaties in Oegstgeest. Het NVOO is een platform om vanuit ieders deskundigheid informatie te delen, van elkaar te leren en zo extra meerwaarde te bieden.

Het netwerk zorgt er gezamenlijk voor dat er een breed aanbod van vrijwillige hulp beschikbaar en bekend is voor de inwoners. De leden weten wat er speelt in Oegstgeest, stemmen activiteiten op elkaar af en werken samen. Organisaties en potentiële vrijwilligers zijn zo nog efficiënter met elkaar te verbinden. Wil je deelnemen aan het netwerk? Neem contact op met Ivonne via vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl

Advies

De vrijwilligersmakelaar werkt er binnen Dorpskracht hard aan om gezamenlijk een compleet aanbod te bieden aan inwoners, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. De vrijwilligersmakelaar biedt voor Oegstgeest adviesgesprekken en promotie.
Als er vragen zijn over vrijwilligerswerk in het algemeen of wil je meer weten over vacatures of scholing, dan kun je altijd terecht bij de vrijwilligersmakelaar. Neem contact op met Ivonne via vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl of bel Ivonne via tel. 06 321 49647.

Dat geldt ook voor initiatieven of organisaties. Het is niet gemakkelijk om altijd voldoende vrijwilligers te vinden voor alle werkzaamheden die nodig zijn. Dorpskracht zet zich in om daarbij ondersteuning te bieden en kan met gerichte acties aandacht vragen voor specifieke vragen.

Heb je als bestuur(der) van een vereniging of stichting aanvullend advies nodig? Maak dan vrijblijvend kennis met de adviseurs van de Sesam academie en kijk wat de mogelijkheden zijn, kijk hiervoor op https://www.sesamacademie.nl/pages/sesam

de Sociale Kaart

De Sociale Kaart van de gemeente Oegstgeest biedt een overzicht van alle bekende organisaties en initiatieven in ons dorp. De kaart wordt maandelijks bijgewerkt door de sociaal makelaar, waar we nauw mee samenwerken.

Foto van de sociale kaart

Bekijk hier de sociale kaart

Vrijwilligers verzekering

Gemeente Oegstgeest heeft voor vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiaires een collectieve verzekering afgesloten. Als iemand op deze manier actief is, dan is hij/zij automatisch verzekerd via de gemeente. Aanmelden is dus niet nodig. De gemeente wil er met deze verzekering voor zorgen dat er geen ‘gedoe’ ontstaat.

De verzekering geldt voor:
• Ongevallen en persoonlijke eigendommen
• Aansprakelijkheid (vrijwilligers en bedrijven)
• Bestuurdersaansprakelijkheid
• Verkeersaansprakelijkheid
• Rechtsbijstand.

Bij schade kun je het volledig ingevulde en uitgeprinte schadeformulier opsturen naar Servicepunt 71, Postbus 171, 2300 AD Leiden. Het fomulier zelf is te vinden op www.oegstgeest.nl/inwoners/zorg-welzijn-en-bijstand/vrijwilligers-en-mantelzorgers . Het schade aangifteformulier wordt bij Servicepunt71 ingeboekt en doorgestuurd naar verzekeraar Meeus, met het verzoek de claim verder af te handelen en Servicepunt71 op de hoogte te houden over de afwikkeling van de schade. Je krijgt van Servicepunt71 bericht over de verdere afhandeling van de schade.

Je kunt vragen richten aan A&V@servicepunt71.nl

VOG

Als uw organisatie werkt voor en met minderjarigen, mensen met een verstandelijke beperking of bij mensen thuis komt, is een Verklaring Omtrent het Gedrag voor vrijwilliger vaak aan te raden. Als uw organisatie aan de voorwaarden voldoet, kan de VOG gratis door u worden aangevraagd via het digitaal loket.

Foto van de sociale kaart

Voor verdere informatie: bel of mail de vrijwilligersmakelaar via vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl of bel Ivonne Janka via tel. 06 321 49647.

Extra overheidsinformatie

Nuttige informatie, adviezen en tips zijn terug te vinden op de website van de Gemeente Oegstgeest. Denk hierbij aan:
• Deskundigheidsbevordering
• Subsidie aanvragen voor scholing of cursussen
• Vergoedingen voor vrijwilligers en de fiscale regels

Promoot je organisatie

Stuur via info@dorpskracht.nl nieuws en/of activiteiten aan ons als social media bericht of voor op onze nieuwspagina.

Wil je op de hoogte blijven van leuke acties, inspirerende verhalen en interessante weetjes?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Dorpskracht. Stuur je hiervoor je mailadres naar nieuwsbrief@dorpskracht.nl

Aanvullend informatie

Nuttige informatie, adviezen en tips zijn terug te vinden op de website van de Gemeente Oegstgeest. Denk hierbij aan:

- Deskundigheidsbevordering
- Subsidie aanvragen voor scholing of cursussen
- Vergoedingen voor vrijwilligers en de fiscale regels