EHBO Vereniging Oegstgeest

Stuur open sollicitatie
Organisatiegegevens

Oegstgeest

0614698862  Website

EHBO Vereniging Oegstgeest is een gezellige vereniging die geïnteresseerden een ehbo-cursus aanbiedt, ehbo'ers helpt de stof bij te houden en helpt bij evenementen in Oegstgeest.

Elk najaar beginnen gemiddeld 10 nieuwe deelnemers aan de opleidingscursus van 15 avonden, en doen ongeveer 20 leden mee aan de herhalingscursus van 12 avonden.

Leden van de vereniging helpen bij allerlei evenementen in Oegstgeest. Denk hierbij aan de Poldercross, Hut '16, de Paashaaswijkloop, hockey- en voetbaltoernooien, Koningsdag en Koningsavond en de Vijf Mei markt.

Dit jaar bestaat EHBO Vereniging Oegstgeest 80 jaar. Over de jaren zijn er vele honderden Oegstgeestenaren getraind in eerste hulp bij ongelukken, bij hartstilstanden en als hulpverlener bij evenementen. Daarmee heeft de vereniging een belangrijke maatschappelijke rol in Oegstgeest.

Sinds 2018 biedt de vereniging ook tweedaagse trainingen aan voor reanimatie en werken met een AED. EHBO Vereniging Oegstgeest probeert in samenwerking met gemeente Oegstgeest een 6-minutenzone te creëren. In een 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Ze bellen 112, starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Sinds de start van deze trainingen zijn er al 84 Oegstgeestenaren opgeleid.

Kenmerken

  • Zorg en hulpverlening
  • Oegstgeest
  • Niet voor een specifieke doelgroep