Wie zijn wij

Dorpskracht & Co stimuleert en ondersteunt de vrijwillige inzet in Oegstgeest. Het platform, bij veel inwoners al bekend, biedt een gratis omgeving waar vraag en aanbod van het vrijwilligerswerk samenkomen.

“Het is leuk om je kennis en ervaring te gebruiken. Die kansen zijn er meer dan genoeg, want er zijn heel veel initiatieven en organisaties die blij zijn met je betrokkenheid. Het levert voor jezelf nieuwe en leuke contacten op en zoveel inwoners van Oegstgeest, jong en oud, zijn gebaat bij de inzet van anderen”.

Stralend op het podium, fluitend op het sportveld, aandacht voor een maatje, koffie schenkend in het dorpscentrum, educatief in de natuur…Oegstgeest kan niet zonder vrijwilligers.

Ivonne is vanaf 2014, sinds begin 2021 als vrijwilligersmakelaar bij Radius, in Oegstgeest de drijvende kracht achter Dorpskracht. Het platform voor het versterken en verbreden van vrijwilligerswerk biedt nu naast de vacaturebank ook een overzicht van vragen die inwoners uit Oegstgeest hebben gesteld. Radius matcht ook vrijwilligers aan inwoners met specifieke vragen.

“Vrijwilligerswerk levert veel op; voor de ander en zeker ook voor jezelf! Vrijwilligerswerk verrijkt je leven! Je leert er van, je bent actief en zinvol bezig. En het is leuk om te doen! We maken Oegstgeest krachtiger en mooier met de inzet van ons allen!”

Voor vragen kan je contact opnemen met Ivonne Janka. Voor specifieke vragen over het bemiddelen van Radius vrijwilligers aan kwetsbare inwoners kan je contact opnemen met VoorMekaar!; Jose Schiebroek via 071 707 42 00 (8.30 - 12.30 uur) of voormekaar@radiuswelzijn.nl.

Contact

Ivonne Janka

Vrijwilligersmakelaar

Oegstgeest


vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl